28. mai

Tabatha-trening, åpen for alle

Gymsalen, Kvalsund skole
Kategori: Idrett og friluftsliv
Annet
Stein Erik Holmgren
Uke: 22
29. mai

Folkemøte: Kommunereform og Arctic Race of Norway

Kokelv
Kategori: Folkemøter
Annet
Uke: 22
30. mai

Tabatha-trening, åpen for alle

Gymsalen, Kvalsund skole
Kategori: Idrett og friluftsliv
Annet
Stein Erik Holmgren
Uke: 22
30. mai

Aktiv på dagtid

Aktiv på dagtid er deg som ønsker å komme i form ved å gå turer på dagtid sammen med andre. Kanskje sliter du med plager eller håper å unngå dem. Da er aktiv dagtid midt i blinken for deg. Turene er for alle aldersgrupper, både ung og litt eldre.
Vi starter opp onsdag 7/2 kl. 10:30. Oppmøte ved Coop i Kvalsund. Etter turen serverer vi en kopp kaffeeller te.
Påmelding ved oppmøte eller på www.perletur.no

Kategori: Sosialt
Bibliotek
Kvalsund kommune og Finnmark friluftsråd
Uke: 22
31. mai

Strikke-cafe

Lillesalen, Miljøbygget
Kategori: Sosialt
Annet
Hanne Sara
Uke: 22
31. mai

Folkemøte: Kommunereform og Arctic Race of Norway

Kvalsund
Kategori: Folkemøter
Bibliotek
Uke: 22

Kontakt

logoKKtekst

 

Servicekontoret: 784 15 555 

Vakttelefon brann og redning: 965 15 550

Legekontor 784 15 900

Servicekontoret@kvalsund.kommune.no

 

Facebook logo

follow us on instagram Instagram

 

Diskusjonsforum

Vi gjør oppmerksom på følgende: Innlegg uten navn, og eller som Kvalsund kommune ikke ser på som passende, vil bli slettet.
 • Klima

  Hei!
  Jeg lurer på hvorfor Kvalsund kommunes hjemmeside ikke har noe om vær og klima? Siden det ikke er noe slikt her, om noen vet hvor man kan finne slik informasjon?

  2014-10-22 14:08:40
  [Svar]
 • Forumet

  Når jeg ser at siste innlegg i dette forumet er 09.07.2012, så hva er vitsen å ha denne som oppegående?

  2013-09-16 20:35:55
  [Svar]
 • Gruvedrift i Repparfjord

  På 70 tallet bodde jeg med min familie og jobbet på Folldal verk. Vi spiste fisken og laksen vi fisket innerst i fjorden og i elva. Vi lever i beste velgående både jeg, kona og barna/barnebarna. Hva er galt med Nussir sitt utslepp i forhold til daverende Folldal?
  Det nytter ikke å krangle bare for å krangle, uansett politisk parti en tilhører. Vi overlever dette utslippet også, og det gjør neste generasjon også.

  2012-07-09 11:23:43
  [Svar]
 • Trenger et sted å bo, Kokelv, juni-aug

  Hei
  Jeg har fått sommerjobb i Kokelv (hos Museat) og jeg trenger et sted for å bo fra midt juni-august.

  Jeg vil gjerne leie en liten leilighet/hytte. Eller et rom hos en familie - det passer også bra for meg! Jeg har bil, men gjerne vil bo i nærheten til Kokelv og min jobb. Jeg kan bo veldig enkelt - jeg trenge ikke noe luksus sted ;)

  Jeg er ren, moden og ordentlig. Ikke røyker.

  Bare ta kontakt om du kan hjelpe meg :)
  Helen

  2012-05-30 15:47:24
  [Svar]
  • Re: Trenger et sted å bo, Kokelv, juni-aug

   Tlf. 4516 4123

   2012-05-30 16:00:54
 • Gruveavfall

  Jeg har ved flere annledninger forsøkt å få en redegjørelse fra ordfører Ragnar Olsen i Kvalsund Kommune om hvilken miljøgevinst det er å dumpe gruveavfall fra Nussir i Repparfjorden fremfor å ha et landdeponi.Jeg forventer at en slik redegjørelse kommer snarest, for som ordfører i en kommune med ca 1000 innbyggerer har han vel ikke hele arbeidsdagen sysselsatt med denne jobben.Redegjørelsen ser jeg helst kommer skriftlig i Finnark Dagblad, så flest mulig kan lese hva han mener og står for.

  2012-02-06 21:38:03
  [Svar]
 • Oppdrett i Kokelv

  Kokelv har nu en ren og fiskerik fjord. Nå varsler det om oppdrettsanlegg innenfor Turidnes. Stopp galskapen, anleggene bør ligge på andre plasser enn akkurat her. Det ligger enda rester av forurensing på bunnen der de tidligere anleggene lå. Jeg oppfordrer alle i Kokelv og kommunens ledelse om å forby oppdrett i Revsboten.

  2011-11-17 19:56:13
  [Svar]
 • Nussir

  Har klippet ut et innlegg som er skrevet i Teknisk ukebla om miljøvennlig gruvedrift. Dette bør alle lese å legge seg det på minne som er for utslipp av giftstoffer i Repparfjorden fra Nussir, å da spesielt de som skal ta den endelige avgjørelsen om tillatelse.

  Miljøvennlig gruvedrift
  Redaktør Tormod Haugstad skriver i en leder i Teknisk ukeblad at ny gruveindustri i Norge trenger økonomiske insentiver som pusher selskapene til å investere i en miljøvennlig driftsmodell.
  Nussir, som skal starte opp igjen med kobberutvinning i Kvalsund, ønsker å få tillatelse til å slippe ut avfallet i Repparfjorden der laksebestanden gikk kraftig ned under forrige utvinning på 70-tallet. Nussir har gjort det klart at sjødeponi er en forutsetning for driften.
  – Det spesielle for Norge er tradisjonen og lovligheten med å deponere avfallsstoffene i sjø i stedet for på land. Nå har Miljøverndepartementet og Klima- og forurensingsdirektoratet tre kontroversielle saker på sitt bord, skriver Haugstad.
  Videre skriver han at norsk gruveindustri må underlegges strenge miljøkrav om den skal forsvare sin berettigelse. I olje- og gassindustrien er det nulltoleranse for forurensning i forbindelse med utvinning. Der drives det kontinuerlig forskning for å finne nye miljøvennlige løsninger. Flere kjemikalier som gruveindustrien vil dumpe, er forbudt i oljeindustrien

  2011-11-13 20:30:50
  [Svar]
 • Nussir

  Kvalsund kommune er helt på jordet hvis dem trur at Rushfelt og co bryr seg om dem, de er kun ute etter å tømme ressursene med stor profitt, deretter lure seg vekk. Resultat er rasert fjord og fjell. STILL KRAV TIL DEM, landdeponi eller ingenting. Tenk på fremtiden også. Ha en fin dag.

  2011-10-23 08:59:35
  [Svar]
  • Re: Nussir

   Nussir
   Er helt enig med Trond at det er kun ressursene Nussir er ute etter. Her må Kvalsund Kommune stille strenge krav, ingen gruvedrift uten landdeponi og hovedkontoret i Kvalsund. Leser i FD at Nussir skal ta ut kobbermalm for 1 miliard i året, da har de vel økonomi til å bruke noen milioner på å legge til rette for landdeponi, enda blir det penger nok igjen til smør på brødskiva til Rushfeldt.

   2011-10-25 12:48:52
  • Re: Nussir

   Bruk hodet, tar man feil valg her kan det ikke repareres i ettertid......

   2011-10-31 20:57:52
 • Repparfjord

  Repparfjord:
  En naturperle eller avfalsplass for gruveindustrien.
  Skrevet av: Kjell A Holmgren, Hammerfest/ Kvalsund
  Jeg var så heldig som barn å få vokse opp på et lite sted i Kvalsund Kommune, med utsikt over vakre Repparfjord. Det var alltid noe å gjøre for oss barn, høst og vår var det alltid liv og stor aktivitet i fjorden. Båter fra nært og fjernt kom for å fiske, på dager da det var mye båter, kunne vi gå tørrskodd over vågen. På grunn av det gode fiske fikk vi som vokste opp da også mulighet til å komme tidlig ut i arbeidslivet, noe som bare var av det gode på sikt. Det var fiskebruk på mange steder da i Kvalsund Kommune, noe som også er motivet i kommunevåpenet til Kvalsund Kommune, dessverre er det i dag ikke et eneste fiskebruk i kommunen, dette er meget beklagelig.
  Grunnen til denne utviklingen er sammensatt av mange grunner, men det viktigste er at det i en periode ble drevet rene rovfiske i fjorden, og i tillegg ble det fra tidlig på 1970 tallet gitt tillatelse til utvinning av kobbermalm fra området. Den gang trengte Kvalsund Kommune arbeidsplasser, og det var vel ikke noen som ikke var enig i det. Men dessverre ble dette eventyret kortvarig, på grunn av fallende priser på kobbermalm ble driften lagt ned etter bare 7 års drift. I denne perioden burde folketallet i Kvalsund Kommune økt, men når statistikker om folketallet i kommunen for årene fra 1972 til og med 1978 leses, viser det at netto nedgang i folketallet var på minus 56 personer. Statistikken her forteller at det ikke alltid er et samsvar mellom nyetablering i en kommune og tilvekst av personer som vil bosette seg i en kommune.
  Så til sakens kjerne, nu ca 40 år senere vil sterke krefter innen Kvalsund Kommune igjen legge alt til rette for at det igjen skal igangsettes utvinning av kobbermalm i samme område, med de samme argumenter som på 70 tallet, Kvalsund Kommune trenger nye arbeidsplasser. Også denne gangen er jeg enig i at Kvalsund Kommune trenger nye arbeidsplasser, men arbeidsplasser til hvem og til hvilken pris. Det er i underkant av 1000 personer som bor i Kvalsund Kommune pr dags dato, et meget høyt antall av disse personer er nu pensjonister, de som ikke er pensjonister har gode jobber innen annet virksomhet. Kommunen må da satse på at det flytter yngre folk til kommunen i forbindelse med nyetablering av gruvedrift, fritidstilbudene i kommunen er i dag ikke så godt utbygd at familier med barn og ungdom vil flytte.
  Fra 1978 da Folldal Verk avsluttet sin virksomhet med gruvedrift i Repparfjord og frem til i dag har det tidvis vært noen som har forsøkt seg på å etablere annet virksomhet i de gamle gruvene, men dette har ikke gitt Kvalsund Kommune noen større mengder med nye arbeidsplasser og derfor ikke noen skatteinntekter. Årsaken til dette kan være sammensatt av flere faktorer, men hovedgrunnen er at firma som i dag forvalter tidligere Folldal verk sitt område ikke har noe tilknytning til Kvalsund Kommune, eierne av firma kommer fra et helt annet sted av landet, og de få som jobber har ikke bosted i Kvalsund Kommune, og derfor ingen skatt til kommunen.
  Det som nå skjer i Repparfjord er at fjorden blir mer og mer forurenset på grunn av mottatt avfall og landskapet hvor masse tas ut og knuses ser ut som en bombe har slått ned etter at disse firmaene har fått drive sin virksomhet i noe år. Hvem har så ansvaret for dette, etter min mening er det de som er valgt av folket til å forvalte dette området sammen med resten av kommunen.
  De folkevalgte i Kvalsund Kommune skal senere i høst ta stilling til om Nussir a/s skal få tillatelse til å starte opp ny gruvedrift, med aktivitet i området som tidligere ble drevet av Folldal Verk. Det skal i en tidsperiode på mellom 20 og 30 år tas ut 25 millioner kubbikkmeter masse for og utvinne kobber fra dette. Selve utvinningen av massen skal foretas under jorden med tuneller, mens det meste som tas ut må deponeres noen steder, og får Nussir a/s som de vil skal dette deponeres i sjøen, noe som vil ødelegge det meste av liv i fjorden i generasjoner fremover. Repparfjord har alltid vært en gyteplass for torsken, det er i dag så store forurensinger i fjorden at når torsken skal gyte om våren trekker den ikke så langt inn i fjorden som tidligere. Mye av de forurensingene som er i fjorden i dag kommer fra tidligere drift ved Folldal Verk og i noen grad fra virksomhet som i dag drives i området. I tillegg har Reparfjordelva status som nasjonal lakseelv, med et meget godt laksefiske om sommeren, og også et viktig rekreasjonssted for mange personer i Kvalsund og Hammerfest.
  Skal så Nussir a/s få tillatelse fra de folkevalgte i Kvalsund Kommune til dette. Jeg trur at de personer som er valgt til å forvalte naturen er så modige at de sier nei til prosjektet inntil massene som skal tas ut kan deponeres på et tryggere sted en Repparfjorden. Kobbermalmet vil være på samme plass , og fremtiden for de kommende generasjoner vil ikke være ødelagt. Kommunen skal heller jobbe for at det etableres annet virksomhet i kommunen som ikke skader miljøet i like stor grad som gruvedrift, med deponering av massen i sjøen, her kan nevnes vindkraft som er fornybart energi og reinslakteri. Disse virksomhetene vil i alle fall gi kommunen inntekter i form av eiendomsskatt, noe massen som deponeres og forurenser Repparfjord ikke vil gjøre.
  Jeg vil tilslutt neve at Nussir as med direktør Rushfeldt vil ha hovedkontor i Alta, dette bør få ei klokke til og ringe for noen og en hver. Med hovedkontor i Alta vil det bli lettere for Rustfelt å trekke seg tilbake når alle tillatelser er i orden, rettighetene vil bli solgt til et større foretak som ikke har noen forpliktelser overfor Kvalsund Kommune, direktør Rushfeldt vil sitte igjen med milioninntekt og Kvalsund Kommune vil sitte igjen med svarteper som vanlig.

  2011-10-18 20:35:33
  [Svar]
  • Re: Repparfjord

   Du sier du var så heldig å få vokse opp i Kvalsund..og komme tidlig ut i arbeidslivet. Skal den kommende generasjon få samme mulighet er det vel vesentlig at det er arbeid å få i Kvalsund. Du kan gjerne drømme deg tilbake til femtitallet og fiskebruk men hvis du tror at det som fungerte den gang er det som skal til for å holde ungdommen her er jeg redd du tar styggelig feil!
   Om deler av Repparfjorden skulle bli uten torsken er det en liten pris å betale for utvikling og ekspansjon i resten av nærområdet..Man lager ikke omelett uten å knuse noen egg..

   2011-10-19 09:16:22
  • Re: Repparfjord

   Først, et interessant innlegg av Kjell A.
   Gode poenger som jeg er ganske så enige i.

   Og til Tom:
   Er du og Nussirfansen så naive at dere tror at det vil strømme folk til Kvalsund pga gruvedriften?
   Det vil bli som både jeg og Kjell A er inne på en strøm av pendlere som blir innlosjert i brakkerigger ved gamle Folldal verk.
   Er Kvalsund kommune og dets befolkning tjent med dette?
   Hva vil kommunen få ut av en slik drift?
   Det er altså verd å ofre Repparfjorden og elva sånn at Nussir og Rushfeldt kan fylle lommene sine og le hele veien til banken?
   I mine øyne er det en naiv og skammelig holdning fra Nussirtilhengerne.

   Ja, jeg er imot selve gruvedriften også, men skal det mot formodning bli gruvedrift så må man akseptere dette, MEN utslipp i fjorden KAN man IKKE godta, det er rett og slett totalt uakseptabelt.

   Og jeg undres på om positiviteten er like fremtredende i Kvalsund tettsted hvis Nussir blir å bruke alternativet med innslag på Kvalsundsiden av Skinnfjellet?

   Kommunen og dets styre har et stort ansvar her, og det må forvaltes riktig.
   Å overkjøre lokalbefolkningen i Repparfjord i tillegg til å ødelegge alle muligheter for fiske, fritid, turisme ved å gi klarsignal til miljøkriminalitet av verste sort vil være et overgrep både på folk og natur.

   Og dette kun for at Rushfeldt skal kunne fylle opp bankkontoen sin ved å voldta naturen.
   Hvis prognosene er så imponerende som det som Rushfeldts rævsleiking er, hva er så problemet med å deponere avfallet på fjellet?

   Jo, svaret er så enkelt som at det kan godt hende at verdiene er så store, men nussir og Rusfeldts planer er nok kun å ha en kortsiktig gevinst, ta ut det som er billigst å utvinne for så å stikke av og etterlate en død elv og en enda dødere fjord.

   Mitt tips er at det blir drift i mellom 5-10 år med hovedsaklig innleid arbeidskraft og svært få lokale innslag i arbeidstokken.

   Jeg er en person som godt kan like å si "hva sa jeg", men i dette tilfellet vil jeg helst unngå å kunne si det i etterkant.

   Det er lov å bruke hodet!

   2011-10-19 14:42:06
  • Re: Repparfjord

   Meget godt skrevet,Kjell. Dette her brygger opp til en ny Alta-demonstrasjon.

   2011-10-19 16:50:19
 • Nussir ASA

  Lurer på nå som flere av Rushfeldts planer kommer opp i dagen, er folk like positive til å ødelegge Repparfjorden og elva for all fremtid?
  Dette har jeg og andre sagt fra dag en.
  Det er slik de opererer disse kyniske menneskene som kun tenker egen profitt.
  Tror folket at Rushfeldt i det hele tatt bryr seg om Kvalsund kommune og befolkningen?
  Jeg har sagt det hele tiden og gjentar gjerne min mening:
  Rushfeldt og Nussir har som formål å tjene raske penger her, de kommer til å ta opp mineralene så lenge de er lett tilgjengelige og dermed billige å utvinne.
  Når de er ferdige med det, la oss si om ca 10 år høyst, hva gjør de da?
  Jo da drar de videre som de gresshoppene de er og etterlater en fjord og en elv som er ødelagt og som vil være det i lang, lang tid...kanskje for evig.
  Rovdrift heter det på godt norsk.
  Og man ser jo tegn i tiden på hvordan ting kommer til å bli, uavhengig om de har hovedkontor i Alta eller ei så kommer arbeidstokken hovedsaklig til å bestå av pendlere som blir innlosjert i brakkerigger ved gamle Folldal verk.
  Synes det er skremmende at man i det hele tatt vurderer å ønske velkommen en løsning med sjødeponi, som jo bare er et finere ord for å dumpe avfallet rett i sjøen, noe som kommer til å skje i området Folldal Verk da det blir billigst for Nussir som kun tenker kortsiktig profitt, ikke tro noe annet.
  Hvis verdiene i fjellgrunnen er så enorme som de påstår, hva er da problemet med å ha deponi på land?
  Jeg personlig er lommekjent i området og mener at man greit klarer å finne et egnet sted til å anlegge et landbasert deponi på fjellet.
  Rushfeldt og co har prøvd med utpressing på Kvalsund kommune ved å si "sjødeponi eller ingen drift".
  Vel, her burde kommunen være tøff nok til å stille ultimatumet tilbake til Nussir:
  Landbasert deponi eller ingen drift.

  Takk!

  2011-10-12 13:26:11
  [Svar]
  • Re: Nussir ASA

   Det burde være ett signal at facebook gruppa:
   "Repparfjord - Nei til dumping io fjorden!"
   har over 1180 likere/medlemmer.

   2011-10-12 15:08:43
  • Re: Nussir ASA

   en liten tanke til de i selve Kvalsund som mener at den innerste delen av Repparfjorden og Repparfjordelva kan ofres på fremtidens alter: Midt i kvalsund sentrum er det også en elv som det går laks i og som det også fiskes en del laks i. Laksen som kommer fra havet finner fram til sin elv (der de ble født) hovedsakelig ved hjelp av lukt. Er det noen som er så dumme at de tror at ikke lukten i den ytre delen av repparfjorden også vil bli forandret om den indre delen blir forurenset. Ergo vi taper ikke bare en lakseførende elv ved et deponi i havet, men høyst sannsynlig TO.

   2011-10-20 20:16:55
 • Tragedien 22.07.2011

  Synes det er rett og slett alt for dårlig av Kvalsund kommune å ikke arrangere en markering av tragedien. Selv om ingen i kommunen er blant de falne, er det flere savnede fra Finnmark, og Hammerfest AUFs leder ligger skadet på sykehus.
  Det minste måtte da kunne være å svare på en epost med henvendelser om saken.

  2011-07-25 12:33:24
  [Svar]
 • Kvalsund IL

  Anyone here to answer some questions about Kvalsund, the city, the life in the region, and the football team of Kvalsund IL for french journalist?

  2011-07-04 19:11:58
  [Svar]
 • """"Konsekvensrapporten.

  SNU BLIKKET - SE TIL KVALSUND!!!!!!!!!!!

  Vi venter spendt på rapporten.Mener Øystein Rushfeldt har vært banebrytende med å få gjennomført en slik rapport.En slik konsekvensanalyse av mineralutvinning er enestående innen bergverksindustrien i Norge og kanskje i hele verden.
  Hva skjer nu?

  wenche gaska

  2011-06-08 23:13:09
  [Svar]
 • Kvalsund - uten engasjement?

  Fra mitt sørnorske ståsted (men med en fortid i Vest-Finnmark), virker det som om Kvalsund har stoppet helt opp.
  Hørte på et innslag i NRK nylig, der kommunens ledelse innrømmer "at de ikke er klare" for mineralutvinning.
  Mangel på fagfolk, kompetanse etc. Med under 1000 innbyggere kan man vanskelig kritisere kommunen.
  MEN - om ikke bjellene for sammenslåing med Hammerfest ringer nå, vil de aldri gjøre det.

  Har vært innom kommunens nettsider ved flere anledninger, og tilsynelatende er det svært få av innbyggerne som bryr seg.
  Hva i alle dager er det dere driver med i Kvalsund? Få opp engasjementet, still spørsmål til de ansvarlige - for alt i verden - ikke bare la humla suse og tro at alt vil ordne seg.

  Selskaper som har fått snusen i millionverdier står sjelden med lua i hånden. De tar det de kan få.

  Hvor er ildsjelene i Kvalsund?

  2011-04-07 14:11:10
  [Svar]
 • kommunesammenslåing

  Det er snart nødvendig med en debatt i forbindelse med kommunesammenslåing mellom Kvalsund og Hammerfest. Temaet kommer stadig opp når en diskuterer Kvalsunds fremtid.Særlig når det bl.a. gjelder det ansettelse av fagfolk,kultursiden.Hva er det politikerne gjør-fraværende over for kommunens befolkning om hvilke planer har de for fremtiden.Det virker som det er et vakum mellom de styrende organer og befolkningen i kommunen.

  Wenche Gaska

  2011-03-08 14:53:25
  [Svar]
 • Oppdaterte nettsider

  Etter at Kvalsund Kommune fikk ny nettsidedrakt har informasjon om hva kommunen gjør stoppet helt opp. Er det på grunn av at det er slik?
  Dessuten, søppelinnlegg med reklame for XRumer er ikke fjernet, det er forøvrig reklame for en kommentarspamrobot som omgår captcha og til alt overmål er et gratisprogram!

  2011-02-04 12:47:31
  [Svar]
 • Postjournal

  Når blir postjournalen oppdatert? Er det ingen som har ansvar for hjemmesiden lengre?

  Sist oppdatert 1. november.

  2011-02-03 15:02:00
  [Svar]
 • Juletre?

  Kommer kommunen til å ha juletre utenfor rådhuset i år?

  2010-11-18 01:08:01
  [Svar]
  • Re: Juletre?

   Jeg håper det står et pent juletre utenfor rådhuset til jul. Men enda mer ønsker jeg at de som sitter på innersia tenker lengere enn de 4 årene de er valgt for..
   Kommer gruvedrifta vil barnebarna våre lure på hva slags folk som bestemte at naturen måtte ødeleges til INGEN nytte...
   Dag Nilsen
   Lakselv

   2011-10-20 17:16:56
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut