Hva skjer?


Registrer ditt arrangement i kultur- og aktivitetskalenderen

Kontakt

logoKKtekst

 

Servicekontoret: 784 15 555 

Legekontor 784 15 900

Servicekontoret@kvalsund.kommune.no

 

Facebook logo

follow us on instagram Instagram

 

Offisiell markering av kommunesammenslåing

Fra og med 01.01.2020 er Kvalsund og Hammerfest en samlet kommune. Dette skal markeres 18. og 19.januar 2020. Markeringene blir en del av en historisk begivenhet som du er invitert til å være med på!

Hammerfest og Kvalsund kommuner slås sammen til èn kommune. Dette markeres med to høytidelige markeringer i Hammerfest og Kvalsund 18. og 19.januar 2020. 

Sammenslåingen i seg selv er historisk, men samtidig vil selve markeringen også bli av historisk karakter. Alt som skjer under disse markeringene skal tas vare på i en "tidskapsel" og tas frem igjen til 25-års jubileet av kommunen. Kanskje dette til og med blir en tradisjon som tas frem igjen til kommunen eller områdets 100-års jubileum. 

Dette skjer: 

- Vi ønsker å lagre ting fra samtiden (siste året) som er særskilt spesielt for det som har skjedd i Hammerfest og Kvalsundområdet det siste året. (Det vil selvsagt være begrensninger i hvor mye og hva som kan lagres. Temagruppa for kultur og verdiarbeid for nykommunen vil være jury for hva som skal lagres i denne "tidskapselen") 

- Vi kommer til å publisere en fremtidsquiz som er åpen for alle. Vinneren blir den som er mest fremsynt om kommunens område om 25 år. Vinneren vil selvsagt ikke blir kåret før om 25 år. 

- Vi ønsker at alle grunnskoler og barnehager tegner hvordan de ser for seg sin kommune/hjemplass om 25 år. Ønsker også innspill/hilsen eller andre relevante ting som kan tas vare på i denne tidskapselen. 

Program

Lørdag 18.januar v/rådhusplassen i Hammerfest

15:00 - Kulturelt innslag v/Hammefest kulturskole 

15:10 - Offisiell markering av kommunesammenslåing/apeller

15:25 - Premiere ny kommunefilm

Søndag 19.januar i Kvalsundhallen

17:00-19:00 - Seremonni og overlevering/utstilling av historisk arkiv. Kulturelle innslag. (bevertning og kafé)

(Med forbehold om små endringer i programmet, løpende info vil bli gitt)