Hva skjer?


Registrer ditt arrangement i kultur- og aktivitetskalenderen

Kontakt

logoKKtekst

 

Servicekontoret: 784 15 555 

Legekontor 784 15 900

Servicekontoret@kvalsund.kommune.no

 

Facebook logo

follow us on instagram Instagram

 

Utstilling av 20 gamle portretter på Rådhuset i Kvalsund

Kokelv sjøsamiske museum, som nå eier bildene, stiller ut portrettene. De kjenner ikke, eller er ikke sikre på hvem som er portrettert, så de ønsker publikums hjelp til å identifisere disse menneskene. 

Kokelv sjøsamiske museum stiller ut 20 gamle portretter på Rådhuset i Kvalsund. 

Kokelv sjøsamisk har fått bildene fra Bjørg Monsen Vars i 2017. Opprinnelig størrelse på bildene/visittkortene er omlag 75 x 105 mm

Bildene tilhørte Ellen Johnsen fra Djupelv i Repparfjord. Ellens søster Gunhild Berthilde Monsen (Berthe), overtok bildene da Ellen døde.

Datteren Bjørg Monsen arvet bildene etter moren Berthes bortgang.

Vi kjenner ikke, eller er ikke sikre på hvem som er portrettert, så vi ønsker publikums hjelp til å identifisere disse menneskene. 

Enkelte av bildene er tatt av fotograf Einan. Einan flyttet i 1890 til Hammerfest. Hadde base i Hammerfest og filialer i Vadsø, Vardø og Honningsvåg. Han flyttet med familien til Bergen i 1900, men dro tilbake til Hammerfest i 1902/03. Einan sluttet som fotograf i 1934 og Karoline Juul drev forretningen videre til 1944.

Dersom noen vet om noen av disse personene, vær vennlig å gi tilbakemelding til Kvalsund kommune: wivi.hansen@kvalsund.kommune.no

Utstillingen vil stå hele mars månes. Her er to eksempler på bilder.

 

Kokelv sjøsamiske      Kokelv sjøsamiske