19. november

Aktiv på dagtid

Aktiv på dagtid er deg som ønsker å komme i form ved å gå turer på dagtid sammen med andre. Kanskje sliter du med plager eller håper å unngå dem. Da er aktiv dagtid midt i blinken for deg. Turene er for alle aldersgrupper, både ung og litt eldre.
Vi starter opp onsdag 7/2 kl. 10:30. Oppmøte ved Coop i Kvalsund. Etter turen serverer vi en kopp kaffeeller te.
Påmelding ved oppmøte eller på www.perletur.no

Kategori: Sosialt
Bibliotek
Kvalsund kommune og Finnmark friluftsråd
Uke: 47
20. november

Folkebad

Folkebad for voksne damer og menn starter opp tirsdag
23.10. kl. 18.00 - 19.30 på Kvalsund skole.

Kvalsund skole
Kategori: Sosialt
Annet
Unni Nilsen
Uke: 47
24. november

Julemarked

Salg av hjemmelagde juleartikler.

Stallogargo grendehus
Kategori: Sosialt
Bibliotek
Stallogargo grendelag
Uke: 47
27. november

Kvalsund 150-år. Seminar for lag, foreninger og ildsjeler

Kvalsund kommune har i 2019 bestått som egen kommune i 150 år.
Dette skal feires i kommunen, der lag, foreninger, lokale næringer og bygdene skal involveres i planlegging og gjennomføring.
Tidspunkt for arrangementet blir 1.-7.juli.
Noe av det som skal drøftes er: Hvilke steder skal ha arrangement, innhold og rammer.
Det legges opp til at hele kommunen skal tas i bruk, det er derfor viktig at vi får innspill og frivillige fra ulike steder.
Det vil bli nedsatt ei arbeidsgruppe like før eller like etter nyttår, som skal jobbe med planleggingen og innholdet for uka.

Miljøbygget i Kvalsund
Kategori: Kultur
Annet
Kvalsund kommune
Uke: 48
29. november

Strikke-cafe

Lillesalen, Miljøbygget
Kategori: Sosialt
Annet
Hanne Sara
Uke: 48

Kontakt

logoKKtekst

 

Servicekontoret: 784 15 555 

Vakttelefon brann og redning: 965 15 550

Legekontor 784 15 900

Servicekontoret@kvalsund.kommune.no

 

Facebook logo

follow us on instagram Instagram

 

Vill-Ungdom 2018

Påmelding til årets ungdomsfestival er nå klar! 

“Finnmarkingen er en som liker å være ute, men som også slapper av inne foran TV´n. En som trives på fjellet, på havet og i byen. Finnmarkingen kan stå timesvis alene ved elvekanten og finnmarkingen kan være i selskap med andre i dagevis. Finnmarkingen stifter gjerne nye bekjentskap, og finnmarkingen verdsetter gjensyn med gamle venner. Finnmarkingen er ikke nødvendigvis fra Finnmark, for finnmarkingen er litt av alt. Men en finnmarking vet selv hva en finnmarking er.”

Hva: Ungdomsfestival

Påmelding: Trykk her!

For hvem: Deg mellom 13 og 22 år, som er glad i natur, konserter, underholdning og sånn :) Alle ungdom er velkommen, i fjor hadde vi over 80 deltakere fra 7 ulike kommuner. 

Hvor: Kvalsund, ved rådhuset. (30 min fra Hammerfest med buss, 1,5 time fra Alta med buss) Sjekk rutetider her  

Det settes opp gratis transport fra Hammerfest, sponset av Bufetat (avklares tirsdag)

Tidspunkt: Fredag 7.september til søndag 9.september. Innregistrering fra klokka 16:00 og åpning i miljøbygget kl. 18:00

Hvordan: Overnatting i telt og lavvoer på festivalområde. Fasiliteter som toalett og dusj er tilgjengelig i Kvalsundhallen. 

Workshops: I påmeldingen ønsker vi å vite hvor interessen er størst slik at vi kan prøve og tilrettelegge best muilig frem mot festivalstart. Påmelding til den enkelte workshop vil skje ved innregistrering og oppmøte. 

Konkurranser: Det vil bli trukket ut en vinner av ei Havfiskestang til en verdi av 4767,- levert av Kleven Jakt og fiske. For å vinne må du legge ut bilde av lokal natur/kultur med #villungdom18 (Instagram og Facebook). Vinneren trekkes ut blant oppmøtte deltakere og annonseres under åpningen av festivalen

I tillegg trekkes det ut en vilkårlig vinner av en sovepose til en verdi av 1299,- levert av Intersport. Vinneren annonseres under åpningen av festivalen.

Info om flere konkurranser og lignende kommer fortløpende før og under festivalen. 

Mat: Alle måltider serveres gratis (frokost, lunsj og middag) itillegg er det åpen kiosk der micromat kan kjøpes. 

Hva kan man gjøre: Fiske i elva like ved (kanskje biter laksen på), fiske i vann (15 min gåtur), fiske i havet (5 min gåtur)  

Sikkerhet: Det vil være voksne vakter tilstede døgnkontinuerlig som har godkjent politiattest for arbeid med barn og unge. I tillegg vil det gjennom store deler av helgen være fagpersonell tilstede som sanitet og helsesøster. Deltakere som ønsker å sove hos venner/bekjente i Kvalsund, må gi beskjed ved innregistrering. Bobiler eller campingvogn er ikke tillatt som overnattingssted på festivalområde. 

Tips: Dette er en utefestival, så ha med gode med klær. Ullundertøy, en varm genser og en god jakke så går det nok bra. Husk også telt, sovepose og liggeunderlag. Om du ikke har telt kan vi være behjelpelig slik at du kan låne. 

Andre ting: Send melding til vår Facebookgruppe eller til festivalansvarlig Ulf-Terje Nyheim Eliassen (47626414 - ulf-terje.eliassen@kvalsund.kommune.no)

Detaljer og presentasjon:

Overlevelse i naturen: Kent Reidar Hansen med 8 års erfaring fra forsvaret. Tjenestegjort i Porsanger jegerbataljon/Telemark bataljon og heimevernets innsatsstyrke, som er nåværende avdeling. Sivil jobb som fartøysjef og ROV pilot. Lidenskapelig friluftsmann. Gir innføring i elementære og nyttige tips om ferdsel i naturen. Hvordan kle seg best mulig, hvordan kroppen reagerer på å være uten mat/drikke over lengre tid, hva kan man spise/drikke i naturen, enkle jakt og fiskemetoder. Utstyr og bygging av ly for vær. Hvordan gjøre opp bål under vanskelige forhold og metoder for å orientere seg. 

kent_640x480.jpg

Havfiske: Deltakerme får mulighet å dra ut med lokale fiskere for å prøve lykken på fjorden. Det gis også en generell innføring i fiskeryrket og hvordan håndtere fisken. I fjor fikk en av deltakerne ei kveite på 20 kg som ble skåret filet av og senere grillet på bål i lavvoene. 

theresefisker_640x480.jpg

(Foto: Therese Wahl)

Haill&Knall: Robert Bjørklund og Kristine Thybo Hansen har mange turer bak seg, de er lidenskapelig opptatt av jakt, fiske, mat og gode opplevelser sammen med hundene. På festivalen vil de gi et lite innblikk i hvor fantastisk naturen er og dele litt av sine opplevelser. Etter foredraget blir de igjen og fisker litt i elven og litt turprat ved bålet i leiren. Du kan lese mer om de her: www.haillogknall.no og www.facebook.com/haillogknall

haillogknall_640x800.jpg

Team Hammerfestspannet: Hundene som har tilbakelagt flere hundre mil både i Finnmark og Alaska kommer innom. Det blir kort innføring i hundevognkjøring og hundestell. 

hammerfestspannet[1].JPG

Fluefiske: Gunnar Lillebo, Kvalsund kommunes rådmann og egen fluefiskeekspert gir deg tips og mulighet til å prøve fluefiske. 

gunnar.lillebo_640x640.jpg

Baneskyting: Kvalsund og omegn skytterlag gir deltakerne mulighet å skyte med rifle på innendørs bane. 

villmarksfetsivalen4

Besøksgård: StallO besøksgård med Emma Holm Nilsen kommer med ulike dyr som kan besøkes under festivalen. Det vil også bli lagt opp til aktivitet/workshop rundt denne. 

20525866_1643243402361426_4832066445984073855_n.jpg

Fotokurs: Et enkelt fotokurs med journalist og fotograf Marius B. Staveli fra lokalavisa Hammerfestingen. 

 Fang øyeblikket. Det beste kameraet er det du alltid har med deg: Ofte er det mobilen. Dette er kurset som handler mer om blikk og estetikk, enn om utstyr og teknikk. En god fotograf med et dårlig kamera tar bedre bilder enn en dårlig fotograf med et godt kamera.

fotokurs_640x427.jpg

(Foto: Marius B. Staveli)

Akrylmaling: Multikunstneren Tatiana Nilsen gir deltakerne mulighet å male med akryl på leret. Workshopen inviterer deltakerne til å bli kjent med akrylteknikk på lerret ved hjelp av palletkniver og pensler. Deltakerne får male eget kortskisse på små malebrett. I tillegg legges det opp til å male sammen to og to på store lerret. Det blir en spennende malerisk prosess. 

tatiana7[1].JPG

Kevin Kildal: Kevin har klart å bygge seg en karriere og en fanskare via sosiale medier, med 30 000 følgere på Snapchat og over 30 000 følgere på Facebook, og i sommer underholdt han på NRKs store satsing "Sommertoget". Det er også verdt å nevne at Kevin ble nominert til Stå Opp-prisen (Komikernes egen pris) for beste show med Drittliv. Han gjenkjennes for sitt sinte uttrykk og sin fryktløse harselering med tabuer. I soloshowet kommer vi nærmere Kevin Kildal i form av alt fra hverdagsbetraktninger til utleverende, mørke og triste historier om pinlige hendelser, tap og sorg, samt vanskelige perioder i det som han selv beskriver som et "Drittliv".

Mer om Kevin Kildal: https://www.facebook.com/KomikerKevinKildal/

Kevin Kildal

(Foto: Stian Nilsson) 

 

Tara Markussen: Vi gleder oss til nytt gjensyn med Tara som opprinnelig er fra Fægfjord i Kvalsund kommune. Er vokalist i Hammerfestbandet Snøstorm. Aktuell med: En av artistene under Aronneseocken, representerer Finnmark under landsmønstringen til UKM, er med i satsningsprosjekt til Scene Finmark. 

IMG_7033[1].JPG

Akkisan: Akkisan er et skoleband fra Akkarfjord på Sørøya som ikke har noe annet å gjøre enn å spille musikk. Det er fire medlemmer; den latterfulle Stina på vokal og gitar, zeppomanen Ludvik på gitar, den tøffe Tina på bass og den høylytte Torarin på trommer og vokal. De har spilt sammen veldig, veldig, veldig lenge, og vi har tenkt å spille litt til.

akkisan_640x425.jpg

 

plakat 2018_640x896.jpgfolder_640x452.jpgfolder2_640x452.jpg