Hva skjer?


Registrer ditt arrangement i kultur- og aktivitetskalenderen

Kontakt

logoKKtekst

 

Servicekontoret: 784 15 555 

Legekontor 784 15 900

Servicekontoret@kvalsund.kommune.no

 

Facebook logo

follow us on instagram Instagram

 

Vill-Ungdom 2019

Påmelding til årets ungdomsfestival er nå klar! 

 

 

“Finnmarkingen er en som liker å være ute, men som også slapper av inne foran TV´n. En som trives på fjellet, på havet og i byen. Finnmarkingen kan stå timesvis alene ved elvekanten og finnmarkingen kan være i selskap med andre i dagevis. Finnmarkingen stifter gjerne nye bekjentskap, og finnmarkingen verdsetter gjensyn med gamle venner. Finnmarkingen er ikke nødvendigvis fra Finnmark, for finnmarkingen er litt av alt. Men en finnmarking vet selv hva en finnmarking er.”

Hva: Ungdomsfestival

Påmelding: Trykk her!

For hvem: Deg mellom 13 og 22 år, som er glad i natur, konserter, underholdning og sånn :) Alle ungdom er velkommen, i fjor hadde vi over 100 deltakere fra 8 ulike kommuner. 

Hvor: Kvalsund, ved rådhuset. (30 min fra Hammerfest med buss, 1,5 time fra Alta med buss) Sjekk rutetider her  

Tidspunkt: Fredag 30.august til søndag 1.september. Innregistrering fra klokka 12:00 og åpning i miljøbygget fredag kl. 18:00

Hvordan: Overnatting i telt og lavvoer på festivalområde. Fasiliteter som toalett og dusj er tilgjengelig i Kvalsundhallen. 

Workshops: Det vil bli ulike workshops på lørdagen, alt fra overlevelse i naturen, fiske, kunst, baneskyting, media/film mm. Påmelding til den enkelte workshop vil skje ved innregistrering og oppmøte. 

KonkurranserGå inn på Vill-Ungdoms status under publiseringen av påmeldingen (Facebook). Tagg den eller de du vil ha med deg til årets Vill-Ungdom.
Du er da med i trekningen av årets Vill-Ungdomgenser
Vi trekker ut 2 vinnere blant de som har tagget. Genseren deles ut ved oppmøte fredag 30.august.

Mat: Alle måltider serveres gratis (frokost, lunsj og middag) itillegg er det åpen kiosk der micromat kan kjøpes. 

Hva kan man gjøre: Fiske i elva like ved (kanskje biter laksen på), fiske i vann (15 min gåtur), fiske i havet (5 min gåtur)  

Sikkerhet: Det vil være voksne vakter tilstede døgnkontinuerlig som har godkjent politiattest for arbeid med barn og unge. I tillegg vil det gjennom store deler av helgen være fagpersonell tilstede som sanitet og helsesøster. Deltakere som ønsker å sove hos venner/bekjente i Kvalsund, må gi beskjed ved innregistrering. Bobiler eller campingvogn er ikke tillatt som overnattingssted på festivalområde. 

Tips: Dette er en utefestival, så ha med gode med klær. Ullundertøy, en varm genser og en god jakke så går det nok bra. Husk også telt, sovepose og liggeunderlag. Om du ikke har telt kan vi være behjelpelig slik at du kan låne. 

Andre ting: Send melding til vår Facebookgruppe eller til festivalansvarlig Ulf-Terje Nyheim Eliassen (47626414 - ulf-terje.eliassen@kvalsund.kommune.no)

Detaljer og presentasjon: (mer info kommer) 

På tur med Tonje Blomseth

Tonje Helene Blomseth - https://www.tonjeblomseth.com/

Blant annet kjent som eventyrer og fra TV2-programmene "Bloggerne" og "Farmen kjendis"

Tonje bor nå i Alaska men har bodd i Finnmark i flere år. Bli med på tur og lær av hennes erfaringer, del de gode opplevelsene og få gode tips på veien. 

 

Film i friluft – workshop (m/Marthe Nyvoll) 

Under denne workshopen lærer vi om ulike verktøy som kan brukes når man filmer utendørs, hvordan man kan benytte seg av ulike «fortellerteknikker» og hvordan å bruke ulike programmer og apper for å skape det resultatet en ønsker. Det blir litt teori og samtale i gruppen, men mest av alt skal dere få lov til å dra ut og prøve selv. Det er ingen krav til utstyr for deltakelse, men medbring gjerne smarttelefonen. Om du eier et actionkamera, digital speilrefleks eller annet som kan filme så er du velkommen til å medbringe dette.

Marthe er en friluftsjente som de siste årene har medbrakt ulike kameraer ut i naturen for å dokumentere det hun ser og opplever utendørs. Å redigere videoer og bilder ble for henne en måte å forlenge den gode turen. Denne workshopen er for deg som finner glede i å dele det du ser, skape gode historier og pusle med digitale medier.

Åste Innleggen - mat og opplevelser i naturen

Åste er bosatt i Hammerfest og gikk i 2018 Norge på langs, samtidig som hun ble nominert til Norges beste Instagram. Tur er til for kos, og gjerne med god mat. Få tips om matlaging samtidig som Åste forteller om sine erfaringer og opplevelser fra ulike turer. 

To halve og en hel - revy

Ieksil - band

Akkisan - band

Snøstorm - band

Tatiana Nilsen - kunst

Hammerfestspannet - Hundevogn og stell av hunder

Hammerfestspannet v/Dag-Torulf Olsen er et kjent navn for mange, både for sine bragder og mange løp i Finnmarksløpet. Men også med deltakelse og gode prestasjoner i det verdenskjente løpet Iditarod. Hundefører Nikolai Olsen har overtatt stafettpinnen etter Dag Torulf Olsen. Med handlerne Lars Bjørbæk og Lotte Halvorsen. Hundefører Stein Erik Opdahl med Familie.

Bli med å prøv hundevogn og få et innblikk i hvordan livet er i Hammerfestspannet. 

Besøksgård 

Baneskyting

Bli med å prøv rifleskyting på innendørs bane med riflegruppa til Kvalsund IL. Banen er i Kvalsundhallen. 

Forsvaret v/HV-17

Personell fra HV-17 kommer og holder stand som deltakerne kan besøke gjennom hele helga. Her kan du få nyttige tips om bekledning, hva du bør ha med deg på tur, hvordan gjøre opp bål og generelt klare deg i felt. 

Vest Finnmark Jeger og fiskeforening

Fefo - Finnmarkseiendommen

Fefo har vært fast sponsor siden oppstarten av Vill-Ungdom, samt at de har stilt opp med lavvoer og god stemning! De er med og skaper en god ramme for festivalen vår. Kom å bli kjent med Fefo og arbeidet de gjør. 

Fiske på Trollvannet (m/Ordfører Terje Wikstrøm og rådmann Gunnar Lillebo) 

Trollvannet ligger idyllisk til ca 15 minutter fra Kvalsund på ca 100 meters høyde. Her legges det opp til fiske i vann, flåing av ryper og forhåpentligvis håndtering av fisk, dette avhenger selvfølgelig om fisken biter. Bli med på en fin naturopplevelse rundt bålet i fine omgivelser. Turen hit er forøvrig også en #perletur og hver perletur som registreres i Kvalsund går til årets TV-aksjon.